Dzięki zoptymalizowanej zawartości wapnia, cholesterolu oraz fosfolipidów zmniejsza śmiertelność krewetek podczas przechodzenia procesu linienia (wylinki).
MOLT zawiera odpowiednio zbilansowane składniki: mikro, makro elementy, zestaw odpowiednio zbilansowanych niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT): dokozaheksaenowego (DHA omega-3), eikozapentaenowego (EPA omega-3) oraz arachidonowego (ARA omega-6), nukleotydy oraz witaminy.
Specjalny proces produkcji oraz zastosowane naturalne substancje wiążące sprawiają, że pokarm MOLT nie rozpada się w wodzie (nie zanieczyszcza podłoża) jednocześnie zachowując miękką strukturę, łatwo dostępną dla krewetek przez długi czas.
Sposób użycia: Typowo jeden kawałek ok. 1 cm na około 15-25 krewetek raz do dwóch razy w tygodniu zamiast pokarmu VITAL. Przy mniejszej ilości krewetek podzielić porcje proporcjonalnie tak, aby pokarm został zjedzony w ciągu 24 godzin.
Skład: mączka z kalmarów, mączka z kryla, makroalgi, mikroalgi (spirulina), żelatyna rybna, gluten pszenny, pszenica, skrobia, węglan wapnia, lecytyna sojowa, olej rybny, cholesterol, czosnek w proszku, odwodniony szpinak.
Analiza podstawowa: białko surowe 32 %, tłuszcz surowy 10%, popiół surowy 16%, błonnik surowy 1,6%.