Cyfrowy refraktometr BRIX firmy Milwaukee jest kompensowany temperaturowo z zakresem BRIX od 0 do 85 procent i dokładnością +/- 0,2 procent. Jest łatwy w obsłudze dzięki prostej obsłudze za pomocą dwóch przycisków i szybki, a czas reakcji poniżej 2 sekund. Konserwacja jest prosta również dzięki łatwemu w czyszczeniu uszczelnionemu pryzmatowi ze szkła flint i tulei ze stali nierdzewnej.
CECHY PROJEKTOWE
-Szybkie i dokładne wyniki dzięki cyfrowemu, dwupoziomowemu odczytowi LCD.
- Łatwy pomiar przy użyciu zaledwie 2-3 kropli próbki, a wynik w czasie krótszym niż 2 sekundy.
- Prosta jednopunktowa kalibracja przy użyciu wody destylowanej lub dejonizowanej.
- Łatwe w czyszczeniu studzienki na próbki ze stali nierdzewnej, posiadające stopień ochrony IP65, „pyłoszczelne” i zabezpieczone przed strumieniami wody.
- Wskaźnik procentowego poziomu baterii z automatycznym wyłączaniem (baterie w zestawie).
- Idealny dla winiarzy, piwowarów, plantatorów owoców i warzyw, producentów syropu klonowego i producentów żywności.
- Technika pomiaru i kompensacja temperatury opierają się na metodologii zalecanej w Księdze Metod ICUMSA (Międzynarodowo uznany organ ds. analizy cukru).