Chemi Pure może być używany we wszystkich typach zbiorników jako filtr pochłaniający substancje chemiczne oraz generator jonów i wymieniacz jonowy, umożliwiający utrzymanie stabilnego odczynu.
Korzyści ze stosowania Chemi Pure:
• Usuwa zanieczyszczenia – stwarza bezpieczne środowisko życia dla organizmów wodnych
• Eliminuje przykre zapachy
• Można go stosować w zbiornikach z naturalną oraz sztucznie uzyskiwaną wodą morską
• Neutralizuje szkodliwe substancje i pierwiastki chemiczne (fenole, miedź)
• Przyspiesza aklimatyzację organizmów morskich, przyspiesza rozpoczęcie pobierania przez nie pokarmu
• Poprawia ogólną kondycję ryb (zapewnia szybkość reakcji na bodźce zbliżoną do obserwowanej u zwierząt wolnożyjących)
• Można go stosować w akwarystyce morskiej i słodkowodnej.
• Niezwykle korzystnie wpływa na dyskowce i afrykańskie pielęgnice
• Pomaga uzyskać krystalicznie przejrzystą wody
• Utrzymuje stały odczyn w bezpiecznym zakresie
• Eliminuje zjawisko szoku osmotycznego

Opinie o produkcie Boyd Enterprises - Chemi Pure 10oz/283gr:
Podobne produkty, które mogą Ci się spodobać
NYOS - ACTIVE CARB 1000ML WĘGIEL
NYOS ACTIVE CARB to wysokiej jakości, aktywowany parą, neutralny pod względem pH węgiel aktywny, którego zastosowanie zapewnia krystalicznie czystą, czystą wodę akwariową.
Rolka zamienna do Smart Roller S Reef Factory
Reef Factory Fleece Roll zamiennik Smart Roller S . Rolka ma szerokość 10 cm i długość 40 m.
Maxspect Nano-Tech Bio-Media - BioSphere 2kg
Media filtracyjne WATERBOX
Wymiana wkładów filtracyjnych jest niezbędna do stworzenia zrównoważonego środowiska wodnego. Węgiel aktywny i gąbka filtrująca sprawią, że woda będzie krystalicznie czysta i wolna od zanieczyszczeń, a bio kulki doskonale nadają się do środowisk morskich jak i słodkowodnych.
Tunze Wata Filtracyjna 0873.010 250g
Tunze Wata filtracyjna to wysoce chłonna do filtracji wgłębnej w akwariach słodkowodnych i morskich, do zanieczyszczeń drobno- i gruboziarnistych. Usuwa zmętnienia, wiąże klejące substancje np. resztki roślinne, odchody ryb i resztki pokarmu poprzez adsorpcję.